Nieuws uit de regio

10-12-2018 - Nijlen

Nijlen wil beter doen dan Heist

In gemeenschapscentrum ’t Dorp te Kessel werden de resultaten van Levensloop 2018 in het Booischotse sportcentrum gepresenteerd en de editie 2019 op 29 en 30 juni in Beekpark te Nijlen voorgesteld.

Op 26 mei 2018, het weekend van Levensloop Heist, stond de teller al op 35.430 euro, maar achteraf is er nog heel wat bijgekomen, onder meer door een gift van 1.250 euro van Heist Loopt/Zingt. Dat betekent dat Heists burgemeester Luc Vleugels een cheque kon overhandigen aan de Stichting tegen Kanker van 47.302 euro. Naast fondsenwerving voor onderzoek probeert de stichting ook een gezonde levensstijl te promoten, patiënten en hun naasten te begeleiden en overheden te mobiliseren tegen kanker. In Heist werd tijdens Levensloop sterk de nadruk gelegd op rookstopbegeleiding.

Nijlen zal volgend jaar de nadruk leggen op ‘bewegen’. De verwachtingen zijn ook bijzonder hoog. Burgemeester Paul Verbeeck hoopt op niet minder dan 1200 deelnemers die in ploeg gedurende 24 u zullen wandelen of lopen. Hij rekent op minstens 30 teams die allemaal samen misschien wel 75.000 euro moeten samenbrengen voor de Stichting tegen Kanker. Daarvoor hebben ze ook een peter aangetrokken: acteur Lucas Van den Eynde. “Als streekgenoot draag ik Levensloop een warm hart toe en wil het peterschap daarvoor graag op mij nemen, al was het maar om mijn dierbare vriend en collega Marc Van Eeghem te gedenken die vorig jaar in december ten gevolge van prostaatkanker (veel te vroeg) gestorven is…, maar natuurlijk ook om al wie er mee te maken heeft een hart onder de riem te steken. Op welke manier ik dat ga doen, zien we nog wel, maar een loopje zit er zeker in”, aldus de Vlaamse topacteur.

Met vragen en suggesties over Levensloop 2019 kan je terecht op LLneteland@outlook.be of 0468/245.960

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Speciale promoties Check het hier