Nieuws uit de regio

06-12-2018 - Heist-op-den-Berg

Dringend inschrijven voor ‘Heist loopt warm’

De inschrijvingen voor Heist Loopt Warm op donderdag 13 december  lopen als een trein. Ten laatste op zondagmiddag 9 december worden de inschrijvingen afgesloten, tenzij eerder de maximumcapaciteit van 2500 wandelaars/joggers is bereikt.

Op donderdag 6 december waren al 2124 deelnemers in geschreven voor één of meer rondjes van +/- 2700 m met tal van lichtjes en animatie met begin en einde op het ‘gouden kruispunt’ aan het begin van de Oude Godstraat. Kerstmannen met lichtjes, fluo kleding,… hoe opvallender, hoe liever. Voor de drie leukste deelnemers liggen er om 21 u aan de Moose bar leuke geschenkenpakketten klaar: ski’s van Snowmania, geschenkbon van ’t Kaderke, een korf van Johan Cannaerts en ijstaarten van het Heideatelies.   Het parcours is grotendeels gelijkaardig aan vorig jaar door het commercieel centrum van Heist met nu ook met een tocht door het Bergbos dat origineel wordt uitgelicht. De passage langs de voormalige H.Hartschool is geschrapt uit veiligheidsoverwegingen, omdat de school wordt afgebroken.  Ook op het Kerkplein, boven op de Heistse berg, zijn de gewone straatlichten gedoofd en vervangen door een sfeervolle belichting.  Het ‘warmste bedrijf’ is MSD uit het Heistse industriepark met 145 inschrijvingen, de ‘warmste vereniging’ is voetbalploeg KFC Molenzonen met meer dan 250 wandelaars/joggers. Een 18-tal bedrijven hebben onderweg 50 m ‘geadopteerd’ waar zij voor animatie zorgen en zelf acties voeren t.v.v. De Warmste Week. Een opvallende vereniging is K. Fanfare Moed en Volharding die om 20 u het parcours met muziek zal afleggen. Radio Christina zal live verslag uitbrengen van het evenement.

Vrijwilligers gezocht

De Bergstraatwinkels zijn tot 18u open. Daarom is het voor de organisatie niet evident om het 2700 m grote parcours op een heel korte periode mooi aan te kleden. Gert Vercammen en zijn team doen daarom beroep op een hele boel vrijwilligers of verenigingen om een handje toe te steken tijdens bij de voorbereidende werken: klaar leggen van verlengdraden, klaarstomen van alle verlichting attributen en vanaf 18 u alles op het parcours plaatsen, lichten aanzetten, kaarsen aansteken…Op 6 december was hij nog op zoek naar enkele seingevers en mensen om op 23 u mee te helpen afbreken. gert@heistlooptenzingt.be

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Speciale promoties Check het hier