Nieuws uit de regio

04-12-2018 - Heist-op-den-Berg

Een vleugje glamour in de Bergstraat

De Heistse pianiste en modeontwerpster Tylaine Van den Broeck opent met ‘Maison Tylaine’ op 16 december haar eigen winkel aan de Bergstraat 166.

In 2011 richtte de creatieve duizendpoot Maison Tylaine op, nadat ze een jaar eerder deelnam aan het VTM-programma ‘De designers’ en doorstootte tot bij de twaalf laureaten. Sindsdien presenteert ze jaarlijks één collectie. Onder meer Barbara Dex, Stéphanie Meire, Maartje Van Neygen, Maureen Vanherberghen en Maxine Michiels showden haar kledij.

 “Ik startte met mode en ontwerpen omdat ik op zoek was naar geschikte podiumoutfits”, vertelt Tylaine, die als pianiste optrad met het Golden Symphonic Orchestra met Helmut Lotti maar ook al 12 jaar met Praga Khan van Maurice Engelen. Op 15 februari 2019  staat ze trouwens in de AB/Club in Brussel met haar recent solo-album ‘Tra cielo e terra’ dat ook op Klara wordt gedraaid.

 Na privélessen naaien en een opleiding in avondschool behaalde ze het diploma modeontwerpster, intussen zo’n tien jaar geleden. Haar vrouwelijke, kleurrijke creaties werden verdeeld via een aantal winkels en onlineshops. “Klanten zochten me ook thuis op, in m’n atelier. Met de opening van een showroom/atelier in de Bergstraat, hoop ik bereikbaarder te zijn en klanten meer comfort aan te bieden. Ik merk dat mensen nieuwe kleren willen ‘passen’. Dat gaat natuurlijk niet via een webshop, waardoor klanten ook pakjes terugstuurden. In de showroom zal je in alle rust kunnen passen. Van sommige ontwerpen heb ik meerdere exemplaren, maar er zijn ook unieke stuks of – indien gewenst - ontwerpen volledig op maat. In Parijs vind je heel wat designers zoals ik. Mijn collecties zullen exclusief hier in Heist te verkrijgen zijn, en via mijn webshop.” Tylaine’s feestcollectie is de eerste die de rekken vult. In de gekende Maison Tylaine-stijl: vrouwelijk, kleurrijk en een vleugje speels gedurfd. “Glamour voor elke vrouw. Op gebied van prijs/kwaliteit wil ik toegankelijk zijn.”

 ‘Maison Tylaine’ is open op donderdag en vrijdag van 10 tot 18 uur, ’s maandags op afspraak. www.maisontylaine.com

 

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Barnature

Gebruik de kracht van de natuur voor je binnen- en buitenkant. Bij Barnature vind je een gezond en natuurlijk aanbod, van voedingsproducten tot lichaamsverzorging en veel meer.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier