Nieuws uit de regio

03-12-2018 - Hulshout

Als je alle Kerstverhalen al gespeeld hebt, schrijf er dan zelf een.

In Hulshout brengt Toneelkring De Hulst ‘Een schop in de ballen’, een kerststuk uit het Engels vertaald door Hulshoutenaar en lid van de kring Jef Verhaegen (71).

“We hadden eerder al een stuk van Gordon Steel gespeeld, dat we goed vonden’, begint Jef het verhaal, “maar vonden geen andere werken van hem in ’t Nederlands. Via Youtube vonden we nog een leuk stuk ‘A kick in the baubles’, maar dat bestond niet in onze taal. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik het mocht vertalen.  Met de medewerking van Toneelfonds Janssens is dat gelukt. Die vonden mijn vertaling zo goed dat ze het zelf hebben opgenomen in hun repetorium”. Jef studeerde diplomatieke wetenschappen waarin talen belangrijk zijn en heeft dat jarenlang onderhouden door boeken in ’t Engels te lezen.  “Het is niet altijd gemakkelijk om Engelse woordspelingen in het Nederlands om te zetten en spitse dialogen klinken in onze taal soms ook anders”.

Jef heeft het typisch Engelse verhaal wel overgezet naar onze regio.  In ‘Een schop in de ballen’ maken de Heistse braderij, patisserie Monty en het meer van Keerbergen nu deel uit van het verhaal. Hij had het stuk ook ‘Een stamp tegen zijn kl…’ kunnen noemen, maar “dat kan je nu eenmaal moeilijk op een affiche zetten”. Een werkloos echtpaar van middelbare leeftijd viert Kerstmis samen met de bekakte schoonzus en haar domme dochter. Het familiefeest wordt doorkruist door een vreemde buurjongen. Alles samen een Kerststuk waar mee kan gelachen worden maar toch ook een beetje bitterzoet.

Voor Jef is het alvast zo’n succes dat alvast begonnen is aan een tweede vertaling van dezelfde Engelse auteur.

De première voor België en de allereerste opvoering in het Nederlands van ‘Een schop in de ballen is op 7, 8, 9 en 11 december, telkens om 20 u in het parochiecentrum aan de Grote Baan te Hulshout. Op de planken: Dirk Van Hoof, Rosette Den abt, Frans Bruyndonckx, Pascale Urgel, Kevin Van Lommel,Valerie Dehertog, Karen Thys, Belinda Van den Bruel en Stef Van Bauwel  in een regie van Roel Stinissen. Kaarten reserveren aan 9 u via 0495 17 25 57 (tussen 18 en 20 u)

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en verzekeringsmakelaar in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

In de Ster Mode

Op zoek naar iets nieuws? Houd je ervan mooi gekleed te gaan? Casual of chique, maar altijd volgens de laatste trends? Bij In de Ster Mode ontdek je stijlvolle en gevarieerde collecties.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier