Nieuws uit de regio

29-11-2018 - Putte

Toch een PVDA-er met een mandaat

Hoewel in de regio praktisch geen kandidaten van de partij PVDA verkozen zijn, is er in Putte toch een extreem-linkse kandidaat met een mandaat: vanaf 3 december zal Rudy Sohier (62) zetelen in de Antwerpse provincieraad.

Sohier werd verkozen met bijna zevenduizend voorkeurstemmen. . Hij startte zijn loopbaan in de bouwsector. Vervolgens ging hij als bandarbeider bij Peugeot aan de slag en was nadien vijfentwintig jaar werkzaam in een multinational in de metaalsector. Daar werd hij ook hoofdafgevaardigde van de socialistische vakbond. De laatste dertien jaren van zijn loopbaan was Rudy actief als vormingswerker in de socialistische vakbond. Sinds twee jaar is hij met brugpensioen en staat hij steeds paraat voor zijn twee zonen, zijn zeven kleinkinderen en ‘iedereen die zijn hulp vraagt’.

“Ik heb in mijn jeugd geen stiel geleerd, maar ik heb de universiteit van het leven gevolgd”, vertelt Rudy: “Ik maakte twee sluitingen met collectief ontslag mee waarbij ik me telkens heb moeten bijscholen en heruitvinden, maar ik weet goed dat dat niet voor iedereen even gemakkelijk is. “Mijn stokpaardjes zijn veiligheid op het werk en een milieuvriendelijke mobiliteit. Maar ook de zelfbedieningspolitiek wil ik een halt toe troepen”.  Daarbij denkt hij aan de riante uittredingsvergoedingen: “De afgeslankte provincies moeten van hun krappe budget 2,4 miljoen euro uitgeven aan overdreven uittredingsvergoedingen van enkele gedeputeerden”. Zoals de meeste van zijn PVDA-collega’s zal hij de zitpenningen die hij ontvangt voor het bijwonen van de vergaderingen afstaan aan het steunfonds van de PVDA

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier