Nieuws uit de regio

29-11-2018 - Putte

Toch een PVDA-er met een mandaat

Hoewel in de regio praktisch geen kandidaten van de partij PVDA verkozen zijn, is er in Putte toch een extreem-linkse kandidaat met een mandaat: vanaf 3 december zal Rudy Sohier (62) zetelen in de Antwerpse provincieraad.

Sohier werd verkozen met bijna zevenduizend voorkeurstemmen. . Hij startte zijn loopbaan in de bouwsector. Vervolgens ging hij als bandarbeider bij Peugeot aan de slag en was nadien vijfentwintig jaar werkzaam in een multinational in de metaalsector. Daar werd hij ook hoofdafgevaardigde van de socialistische vakbond. De laatste dertien jaren van zijn loopbaan was Rudy actief als vormingswerker in de socialistische vakbond. Sinds twee jaar is hij met brugpensioen en staat hij steeds paraat voor zijn twee zonen, zijn zeven kleinkinderen en ‘iedereen die zijn hulp vraagt’.

“Ik heb in mijn jeugd geen stiel geleerd, maar ik heb de universiteit van het leven gevolgd”, vertelt Rudy: “Ik maakte twee sluitingen met collectief ontslag mee waarbij ik me telkens heb moeten bijscholen en heruitvinden, maar ik weet goed dat dat niet voor iedereen even gemakkelijk is. “Mijn stokpaardjes zijn veiligheid op het werk en een milieuvriendelijke mobiliteit. Maar ook de zelfbedieningspolitiek wil ik een halt toe troepen”.  Daarbij denkt hij aan de riante uittredingsvergoedingen: “De afgeslankte provincies moeten van hun krappe budget 2,4 miljoen euro uitgeven aan overdreven uittredingsvergoedingen van enkele gedeputeerden”. Zoals de meeste van zijn PVDA-collega’s zal hij de zitpenningen die hij ontvangt voor het bijwonen van de vergaderingen afstaan aan het steunfonds van de PVDA

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier