Nieuws uit de regio

28-11-2018 - Booischot - Pijpelheide

Schlagers voor geslaagde verbouwing

De Akabe scouts en de Gidsen van Pijpelheide hebben dringend nieuwe lokalen nodig. Om een deel van de nieuwbouw te financieren organiseren ze op 3 mei 2019 de eerste editie van Schlagerhei, een ambiancefeest met tal van Vlaamse vedetten.

Aan de Dophei delen de meisjesgidsen en de Akabe Albatros enkele lokalen. Dat kan omdat Akebe zijn activiteiten op zaterdag houdt en de meisjes op zondag. Akabe richt zich tot jongeren met een beperking en heeft leden in de ruime regio rond Heist-op-den-Berg. In zover zelfs dat er momenteel een wachtlijst van ongeveer 2 jaar bestaat omdat de leiding en de accommodatie nu eenmaal niet meer aan kan. “Wij bieden hetzelfde aan als een gewone jeugdbeweging, van wekelijkse spelnamiddag tot het jaarlijks kamp,” aldus Koen Rymenants, “maar dan op maat van onze leden. Om binnen een spel te doen met enkele rolstoelen heb je nu eenmaal meer plaats nodig. Daarom gaan we een grotere zaal bij bouwen en als extra een snoezelruimte waar de leden kunnen genieten van licht-, geluid- en gevoelsprikkels“.

De nieuwbouw zal ongeveer 207.000 euro kosten, waarvan een deel betaald wordt via subsidies en een renteloze lening. Er blijft echter nog een gat van +/- 30.000 euro. Om de financiering rond te krijgen, willen ze het seizoen van de festivals in de regio volgende zomer openen met “Schlagerhei”, een schlagerfestival in een grote feesttent achter hun lokalen. Daar verwelkomen ze op 3 mei Lindsay, die de Vlaamse Top 10 presenteert op Ment TV, Sasha en Davy (een zijproject van Davy Gilles van de Romeo’s), de Kempense schlagerzanger René Redley uit Turnhout, Filip D’haeze die al meer dan 25 jaar in  de Vlaamse showbizz staat en Johan Veugelers die onder meer accordeon speelde bij André Hazes. Die laatste was trouwens aanwezig op de persvoorstelling van Schlagerhei. Net als hun collega-scoutjongens aan de andere kant van Pijpelheide, die jaarlijks Paapelrock organiseren, hopen de organisatoren van dit project een blijvend evenement te maken op de festivalkalender.

Vanaf 1 december kunnen tickets in voorverkoop aangekocht worden via www.schlagerhei.be. (staanplaatsen kosten 10 euro, zitplaatsen 15 euro en VIP-tickets 40 euro.

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Barnature

Gebruik de kracht van de natuur voor je binnen- en buitenkant. Bij Barnature vind je een gezond en natuurlijk aanbod, van voedingsproducten tot lichaamsverzorging en veel meer.

lees meer

Speciale promoties Check het hier