Nieuws uit de regio

27-11-2018 - Hallaar

Guido kijkt naar de vogeltjes

Guido Van den Wyngaert uit Hallaar is bij Natuurpunt Vlaanderen gelauwerd om zijn bijdragen over natuurwaarnemingen gedurende de voorbije 10 jaar.

 Natuurliefhebbers kunnen op www.waarnemingen.be  registreren welke vogels, paddenstoelen, vlinders, spinnen, planten enz. ze allemaal hebben waargenomen. Hierbij worden de vindplaats, aantallen, enz. ingegeven, dikwijls vergezeld van foto’s of geluidsfragmenten als bewijs van hun waarneming. Op 10 jaar tijd zijn er meer dan 30 miljoen waarnemingen ingegeven door duizenden natuurspotters. Die waarnemingen zijn een bron van informatie. Niet alleen voor beheer van natuurgebieden, maar ook voor opvolging en bijsturing van het algemene natuurbeleid.

Om de 10 jaar www.waarnemingen.be  te vieren werden verschillende mensen beloond voor hun opmerkelijke inspanningen en bijdrage aan de website. Guido Van den Wyngaert werd enerzijds beloond omdat hij niet minder dan 7010 natuurwaarnemingen had geregistreerd met foto en anderzijds omdat hij 16065 waarnemingen had geregistreerd met extra informatie. Een titanenwerk en een schat aan informatie over de natuurrijkdom van Heist-op-den-Berg. Het overgrote deel van Guido zijn waarnemingen werden gedaan in de vallei van de Grote Nete. Door al deze waarnemingen, van Guido en tientallen andere waarnemers, heeft Natuurpunt een zeer realistische kijk op de biodiversiteit van de natuur in onze streek. Guido verdiende met zijn bijdragen een tweedelige atlas van alle vogels van de wereld en een verrekijker.

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Speciale promoties Check het hier