Nieuws uit de regio

27-11-2018 - Hallaar

Guido kijkt naar de vogeltjes

Guido Van den Wyngaert uit Hallaar is bij Natuurpunt Vlaanderen gelauwerd om zijn bijdragen over natuurwaarnemingen gedurende de voorbije 10 jaar.

 Natuurliefhebbers kunnen op www.waarnemingen.be  registreren welke vogels, paddenstoelen, vlinders, spinnen, planten enz. ze allemaal hebben waargenomen. Hierbij worden de vindplaats, aantallen, enz. ingegeven, dikwijls vergezeld van foto’s of geluidsfragmenten als bewijs van hun waarneming. Op 10 jaar tijd zijn er meer dan 30 miljoen waarnemingen ingegeven door duizenden natuurspotters. Die waarnemingen zijn een bron van informatie. Niet alleen voor beheer van natuurgebieden, maar ook voor opvolging en bijsturing van het algemene natuurbeleid.

Om de 10 jaar www.waarnemingen.be  te vieren werden verschillende mensen beloond voor hun opmerkelijke inspanningen en bijdrage aan de website. Guido Van den Wyngaert werd enerzijds beloond omdat hij niet minder dan 7010 natuurwaarnemingen had geregistreerd met foto en anderzijds omdat hij 16065 waarnemingen had geregistreerd met extra informatie. Een titanenwerk en een schat aan informatie over de natuurrijkdom van Heist-op-den-Berg. Het overgrote deel van Guido zijn waarnemingen werden gedaan in de vallei van de Grote Nete. Door al deze waarnemingen, van Guido en tientallen andere waarnemers, heeft Natuurpunt een zeer realistische kijk op de biodiversiteit van de natuur in onze streek. Guido verdiende met zijn bijdragen een tweedelige atlas van alle vogels van de wereld en een verrekijker.

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

de Verwant

Lekker en sfeervol

lees meer

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier