Nieuws uit de regio

27-11-2018 - Hallaar

Guido kijkt naar de vogeltjes

Guido Van den Wyngaert uit Hallaar is bij Natuurpunt Vlaanderen gelauwerd om zijn bijdragen over natuurwaarnemingen gedurende de voorbije 10 jaar.

 Natuurliefhebbers kunnen op www.waarnemingen.be  registreren welke vogels, paddenstoelen, vlinders, spinnen, planten enz. ze allemaal hebben waargenomen. Hierbij worden de vindplaats, aantallen, enz. ingegeven, dikwijls vergezeld van foto’s of geluidsfragmenten als bewijs van hun waarneming. Op 10 jaar tijd zijn er meer dan 30 miljoen waarnemingen ingegeven door duizenden natuurspotters. Die waarnemingen zijn een bron van informatie. Niet alleen voor beheer van natuurgebieden, maar ook voor opvolging en bijsturing van het algemene natuurbeleid.

Om de 10 jaar www.waarnemingen.be  te vieren werden verschillende mensen beloond voor hun opmerkelijke inspanningen en bijdrage aan de website. Guido Van den Wyngaert werd enerzijds beloond omdat hij niet minder dan 7010 natuurwaarnemingen had geregistreerd met foto en anderzijds omdat hij 16065 waarnemingen had geregistreerd met extra informatie. Een titanenwerk en een schat aan informatie over de natuurrijkdom van Heist-op-den-Berg. Het overgrote deel van Guido zijn waarnemingen werden gedaan in de vallei van de Grote Nete. Door al deze waarnemingen, van Guido en tientallen andere waarnemers, heeft Natuurpunt een zeer realistische kijk op de biodiversiteit van de natuur in onze streek. Guido verdiende met zijn bijdragen een tweedelige atlas van alle vogels van de wereld en een verrekijker.

Cosmedics

Huid, laser en licht expertisecentrum.  Unieke samenwerking met Prohairclinic voor al je vragen over huid, lichaam en haar.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

In de Ster Mode

Op zoek naar iets nieuws? Houd je ervan mooi gekleed te gaan? Casual of chique, maar altijd volgens de laatste trends? Bij In de Ster Mode ontdek je stijlvolle en gevarieerde collecties.

lees meer

Speciale promoties Check het hier