Nieuws uit de regio

19-11-2018 - Putte

Heel Putte in één app

In de raadszaal van de gemeente Putte werd de app ‘Putte’ voorgesteld, naast de gemeentelijke website, hét nieuwe communicatiekanaal om met de burgers te communiceren en daarnaast ook een toegang tot de digitale dienstverlening binnen handbereik.

Ongeveer een 70-tal Vlaamse gemeenten (op 309) hebben reeds een gemeentelijke app, maar blijkbaar minder in de provincie Antwerpen. In de regio is Putte één van de voortrekkers, naast o.a. Edegem en Niel.

Via de app ontvang je nieuwsberichten van het gemeentebestuur maar kan je ook op een eenvoudige manier gebruik maken van de ‘meldingskaart’. Ergens een put in de weg: maak er een foto van en stuur naar de technische dienst met de app. Ook handig om allerlei documenten op te vragen die dan doorgestuurd worden naar je mailbox. Gebruiksvriendelijk is ook de gemeentelijke afvalkalender waarbij de mogelijkheid bestaat om een ‘pushbericht’ te krijgen wanneer je de blauwe of roze zak moet buiten zetten, afhankelijk van de straat die je hebt opgegeven.

Ook Putse handelaars kunnen gebruik maken van de app. Daarmee wil burgemeester Gysbrechts de lokale zelfstandigen een steuntje in de rug bieden tegen de grote online retailers. Zelfs verenigingen kunnen via de Putte-app berichten voor een groter publiek via deze manier verspreiden.

Gysbrechts kondigt een uitgebreide campagne aan om de app te promoten en hoopt dat ook verenigingen hun leden zullen aansporen om de app te downloaden via App Store of Play Store. Meer info bij de gemeentelijke communicatieambtenaar Ann Olbrechts op 015 76 78 83 of ann.olbrechts@putte.be

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Speciale promoties Check het hier