Nieuws uit de regio

19-11-2018 - Heist-op-den-Berg

Kristel Verbeke (ex K3) tijdelijk nieuwe juf

In de vrije basisschool Heist-centrum (afdeling Oude Liersebaan) kwam Kristel Verbeke zelf voorlezen uit haar boek ‘Alles Kids’. De leerlingen van de 4de klas van meester Jochen hadden dat verdiend door omdat ze de wedstrijd van de Voorleesweek gewonnen hadden.

De school heeft dit jaar de focus gelegd op het lezen, niet alleen technisch correct lezen, maar ook het ‘leesplezier’ staat hoog in het vaandel.

De leerlingen van het vierde leerjaar van meester Jochen Claes namen deel aan een wedstrijd ter gelegenheid van de Voorleesweek en moesten daarvoor een creatief kunstwerkje maken over één van de thema’s uit het boek ‘Alles Kids’ van Kristel Verbeke. Ze maakten een eigen lied waarvoor ze zelf mee aan de tekst schreven. Juf Nancy Van Noten zette het op muziek en samen zongen ze uit volle borst het liedje met als thema kansarmoede. Alles werd in een leuk filmpje gemonteerd en zo wonnen ze de wedstrijd. Kristel Verbeke kwam met veel plezier eerst een spontaan babbeltje slaan met de kinderen en las daarna een verhaaltje voor uit haar boek waarbij je een speld kon horen vallen in de klas.

Het viel op dat de 9- en 10-jarigen, hoewel ze allemaal vlot zelf kunnen lezen, toch ook nog graag hebben dat er voor hen wordt voorgelezen. “We stapten zo ook dit schooljaar mee in het project kwartiermakers. Elke dag een kwartier lezen, dat vergroot de woordenschat, verhoogt het leesplezier, ontspant de leerlingen en de leerkrachten . Kortom dat heeft alleen maar een positief effect”, aldus meester Jochen.

Als je onderstaande link in je browser plakt, kan je de winnende inzending zelf bekijken:

https://drive.google.com/file/d/1e5NXswkN_-fR5v6UXGtceJCxGfWGY5I_/view

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Speciale promoties Check het hier