Nieuws uit de regio

18-11-2018 - Hallaar

Ze kunnen nogal zagen, die brandweermannen

Het Averegtendomein is niet alleen een paradijs voor joggers, wandelaars en spelende kinderen. Voor pompiers is het een ideaal oefenterrein om te leren werken met de kettingzaag.

Brandweermannen moeten niet alleen vuurtjes kunnen blussen, maar staan dikwijls ook voor andere moeilijke taken zoals het verwijderen van omgevallen of gevaarlijke bomen. Daarvoor moeten ze op een veilige, efficiënte manier met de kettingzaag kunnen omgaan. Voor het Agentschap Natuur en Bos gaf Bas Verniest van Inverde.be  les aan de brandweermannen van Ranst over het correcte gebruik van bosgereedschap. Als eindwerk om de geleerde theorie in de praktijk te brengen, moesten de pompiers een houten stoeltje in één stuk uit een boomstam zagen. Enkele gelukkige wandelaars die naar de oefening stonden te kijken, mochten zo’n ‘stoeltje uit één stuk’ mee naar huis nemen.

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier