Nieuws uit de regio

10-11-2018 - Heist-op-den-Berg

Het zal nog een tijdje duren vooraleer de fietsostrade er komt.

Op 26 november presenteert de provincie Antwerpen de eerste plannen van de fietsostrade Lier-Aarschot in Cultuurcentrum Zwaneberg. De ontwerpers nodigen de Heistenaars uit om tussen 18 en 20.30 u hun mening te geven over het traject en misschien nog enige tips voor het studiebureau Arcadis dat de verschillende trajectmogelijkheden in kaart bracht.

Fietsostrades brengen de fietser, zowel op korte als op lange afstanden, vlot en comfortabel naar zijn bestemming, zoals bedrijvencentra, scholen en stadscentra. Waar ze al klaar zijn, wordt er druk en enthousiast gefietst door scholieren, pendelaars en recreatieve fietsers. Tussen Lier en Aarschot komt ze naast de spoorlijn omdat die route een rechtlijnige koers volgt en voorbij het station komt. Handig voor wie zijn fiets in combinatie met de trein gebruikt.

Waar mogelijk verloopt het fietsverkeer afgescheiden van het autoverkeer. Op de fietsostrades zijn er zo weinig mogelijk kruispunten. Waar er toch een andere weg gekruist wordt, zijn er fietsbruggen, –tunnels of krijgen de fietsers bij voorkeur voorrang zodat ze veilig en ongestoord kunnen fietsen. De ambitie voor de fietsostrade is groot, ze moet aan de hoogste eisen voldoen: een degelijke verharding in asfalt, verlichting en een goed onderhoud bieden de fietser een aangename rit. Zo is er in de Heistse regio een knelpunt bij de kruising van de Oude Liersebaan waar de fietssnelweg aan de andere kant van de spoorlijn komt te liggen en misschien een fietsbrug moet gebouwd worden. In Lier is al de eerste aanzet gegeven met een fietsbrug over de Grote Nete.

Nu begint de opmaak van de definitieve ontwerp- en uitvoeringsplannen. Er moeten samenwerkingsovereenkomsten gesloten worden met diverse partners, o.a. de plaatselijke gemeentebesturen. Dan moeten verschillende gronden aangeworven worden of misschien zelfs onteigend. Pas dan kan de bouwvergunning worden aangevraagd en begonnen met de aanbesteding en de aanleg. Kortom, het zal nog enkele jaren duren vooraleer de Heistenaar op een vlotte manier met de fiets naar Lier of Aarschot zal kunnen rijden (of het moet zijn dat het fietspad op de N10 er toch snel zou komen).

 

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier