Agenda activiteiten

Dinsdag 12 februari 2019

Lezing: 'De Belzen komme der oan"

Op dinsdag 12 februari (20u) kan je in de bibliotheek van Putte de gratis boekvoorstelling en lezing bijwonen van 'De Belzen komme der oan', een nieuw deel in de reeks 'Het vergeten slagveld' van de erfgoedcel Kempens Karakter.

Meer dan zes jaar lang is Walter Driesen op zoek geweest naar Kempense vluchtelingen in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij bezocht daarvoor de meeste Nederlandse archieven en doorploegde honderden Nederlandse kranten uit die tijd. Aan de hand van deze bronnen trachtte hij een beeld te schetsen van de gewone Kempense mensen op de vlucht in Nederland. Hij verzamelde duizenden namen van vluchtelingen uit het erfgoedgebied van Kempens Karakter. Waar mogelijk vermeldde hij hun verblijf, aankomst en vertrek. Al deze gegevens werden gebundeld in het boek 'De Belzen komme der oan'. Ook het verhaal van enkele Putse vluchtelingen komt aan bod.

Inschrijven: bibliotheek@putte.be of 015 76 78 81

Locatie

Bibliotheek Putte - Gemeenteplein 1 - 2580 Putte

Organisatie

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier