Agenda activiteiten

Dinsdag 12 februari 2019

Lezing: 'De Belzen komme der oan"

Op dinsdag 12 februari (20u) kan je in de bibliotheek van Putte de gratis boekvoorstelling en lezing bijwonen van 'De Belzen komme der oan', een nieuw deel in de reeks 'Het vergeten slagveld' van de erfgoedcel Kempens Karakter.

Meer dan zes jaar lang is Walter Driesen op zoek geweest naar Kempense vluchtelingen in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij bezocht daarvoor de meeste Nederlandse archieven en doorploegde honderden Nederlandse kranten uit die tijd. Aan de hand van deze bronnen trachtte hij een beeld te schetsen van de gewone Kempense mensen op de vlucht in Nederland. Hij verzamelde duizenden namen van vluchtelingen uit het erfgoedgebied van Kempens Karakter. Waar mogelijk vermeldde hij hun verblijf, aankomst en vertrek. Al deze gegevens werden gebundeld in het boek 'De Belzen komme der oan'. Ook het verhaal van enkele Putse vluchtelingen komt aan bod.

Inschrijven: bibliotheek@putte.be of 015 76 78 81

Locatie

Bibliotheek Putte - Gemeenteplein 1 - 2580 Putte

Organisatie

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier