Agenda activiteiten

Zondag 23 september 2018

Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien

Heist-op-den-Berg is dit jaar gastgemeente voor het Open B.K. Orgeldraaien. Op zondag 23 september vindt in het centrum van Heist-op-den-Berg het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien 2018 plaats. ‘Open’ betekent dat zowel particuliere als (semi)professionele draaiorgelspelers naar de nationale titel mogen dingen. Draaiorgelspelers die aan het B.K. wensen deel te nemen, kunnen zich inschrijven via www.draaiorgel.be. De toegang is gratis.

Het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder impuls van cabaretier Geert Hoste, die zelf een fervent draaiorgelliefhebber is. Hij leende zijn naam aan de wisselbeker, die de uiteindelijke winnaar een jaar lang mag houden. Het Belgisch Kampioenschap wordt slechts eenmaal om de twee jaar ingericht. Het is in het bestaan van het kampioenschap nog maar de tweede keer dat de wedstrijd in de provincie Antwerpen plaatsvindt. Het B.K. werd eerder al georganiseerd in Dendermonde, Harelbeke, Knokke-Heist, Lennik, Maldegem en Turnhout.

De vorige edities van het B.K. lokten steeds heel wat bezoekers uit alle windstreken van het land. Het is namelijk een muzikaal, bont spektakel met een hoog nostalgiegehalte, dat ook heel wat jonge mensen en gezinnen weet te charmeren. De organisatie verwacht dit jaar een twintigtal deelnemers, die zich zullen opstellen langs een parcours in het centrum van Heist-op-den-Berg. ZIj zullen het publiek trakteren op zowel traditionele als moderne muziek. Er nemen verschillende soorten draaiorgels aan het kampioenschap deel, gaande van imposante straatorgels tot mooie handdraaiorgeltjes. De jury, die is samengesteld uit professionals uit de muziekwereld, beoordeelt het deelnemersveld op basis van het muzikaal repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel, het voorkomen van de orgeldraaier en de interactie met het publiek.

Locatie

Bergstraat en Heist-Centrum - Bergstraat - 2220 Heist-op-den-Berg

Organisatie

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier