Agenda activiteiten

Zaterdag 15 september 2018

Ludwig Van Beethoven

Een feestelijk openingsconcert voor het nieuwe academiejaar

In 1809 was Wenen na de inname door de legers van Napoleon getekend door oorlogsgeweld en ellende. In dat jaar kreeg Beethoven de opdracht theatermuziek te componeren voor Goethes treurspel ‘Egmont’. De thematiek van nationalisme en bevrijding was brandend actueel. Geen vrijheidsstrijd klinkt zo triomfantelijk als deze Egmont-ouverture. Eveneens uit 1809 dateert zijn 5de pianoconcerto (het ‘Keizersconcerto’). Van al zijn pianoconcerti is dit het meest grootschalige, overwegend majestueus en heroïsch van karakter. Tom Hermans, pianovirtuoos en verbonden aan de Heistse academie, is solist in dit bijzonder veeleisend, briljant en adembenemend concerto.

Zijn enige vioolconcerto schreef Beethoven in 1806 in opdracht van zijn vriend Franz Clement. Op korte tijd componeerde hij een pracht van een concerto. Svenja Van Driessche, ondanks haar jonge leeftijd reeds internationaal gelauwerd en thuis op de grote concertpodia, is de soliste in dit werk waarin zij zowel lyrisch als virtuoos kan schitteren.

De beide koorwerken op het programma worden uitgevoerd door het Vocaal Ensemble van de Heistse academie o.l.v. Lydia Van den Berckt.

Bron: www.zwaneberg.be

CC Zwaneberg, Schouwburg
Toegang:
€ 22 / € 20 (vriendenprijs & voorverkoop) / € 12 (<13jr.)

Locatie

Cultuurcentrum Zwaneberg - Cultuurplein 1 - 2220 Heist-op-den-Berg

Organisatie

Sinfonia Heist
Anita Croon
T. 0476 571921
secretariaat@sinfoniaheist.be
www.sinfoniaheist.be

Meer over deze vereniging

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier